8 Şubat 2013

Peru'da Modern Bir Villa


Peru'da Modern Bir Villa 

















Google Çevirisi : 


ARQCO MİMARLIK tarafından tasarlanan beach house Lomas del Mar, Pasifik Okyanusu üzerinde Lima 120 km güneyinde bulunan özel bir modern villa yer almaktadır. 580 m2'lik bir, uzun, dar ve eğimli, ama büyük bir okyanus manzarası vardı. Ayrıca proje tasarımı için temel kurulmuş üç nispeten tanımlanan platformlar vardı.
Eşlik ahşap bir koridor ile entegre farklı hacimlerde temsil sosyal alan, uyku alanı ve havuz,: ana fikri, sosyal çevreden özel ayırmak için, bu yüzden evin başlıca üç ortamlarda ayrılır izolasyon bir bahçe.
Sosyal alanda geniş bir yerleşim planına sahip tek bir ortamda oda ve teras, oturma mutfaktan oluşmaktadır, yüksek tavanlar ve açık alan açık deniz manzaralı en iyi şekilde. Iç ve dış cam ekranlar arasındaki görsel ilişkiyi korumak için yerleştirildi, tamamen açık bir ortam sağlayarak birbiri üzerinde kayar istiflenebilir ve evin bazı gizlilik sağlayan bir kafes duvarı ile çalıştı, ama tutmak doğal havalandırma ve aydınlatma.
Üretim alanı içinde uzun bir koridorla birbirine bağlanan yatak 6 yatak odasından oluşmaktadır. Doğal havalandırma yararlanmak için ve aydınlatma geçit tüm yolu birlikte uzun bir Teatina yapıldı. Bu pasajda erişim bir oturma odası ile olduğunu, sosyal ve özel arasında bir geçiş alanı olarak işlev görür.
Havuz alanında 2.50 metre sosyal alan ve yatak odası aşağıda yer almaktadır. Ortak merdiven Abut azından, bu geniş teras bir toplantı evin diğer odaları rahatsız olmaz, böylece bağımsız bir gelir dahil olabilir. Yerine korkuluk ekici düzenli merdiveni bitişik uzun uzun bir yüzer 18mts, planlanmış, terasa güvenlik ve gizlilik sağlamak için görsel bir filtre görevi görür.
Evi var temiz ve lineer değil, aynı zamanda sıcak, taş, brüt beton ve ahşap gibi doğal malzemeler ile getirdi.

Türkçe içerikli detaylı bilgi için bu adresi ziyaret edebilirsiniz. 
Kaynak 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder