2 Şubat 2013

Modern Villa Holman


Adeta tüm okyanusa hakim bu muhteşem villanın adı Villa Holman. Avusturalya, Sydney’de 2004 yılında Durbach Blok Jaggers tarafından inşa edilmiştir.


















Nefes kesen bir manzaraya sahip rezidans, günün her saati doğal ışıktan faydalanmaktadır. Uçsuz bucaksız okyanus manzarası evin her yerinden rahatlıkla izlenebilmektedir. 
Muazzam bir okyanus manzarasına sahip Holman, yetmiş metrelik bir uçurum ucuna inşa edilmiştir. 1918 yılında Picasso’nun yaptığı ‘The Bather’ isimli tablodan esinlenerek tasarlanan villanın, ünlü eserdeki kıvrımlı ve kavisli şekilleri, villanın dış kabuk ve iç mimari tasarımınlarına şekil vermiştir.
Son derece modern ve ilgi çekici dış tasarımda manzarayı kucaklayan cam cepheler tercih edilmiştir.
Yükseklik korkusu olanlar için ürkütücü gelebilecek ancak harika okyanus manzarası ile de insanı büyüleyebilecek bir salona sahiptir. Yatak odaları, çalışma alanı, seyir terası ve banyo tasarımı da binanın dış cephesi kadar şık ve zarif dizayn edilmiştir.
Yine manzara odaklı muhteşem bir yüzme havuzu, sıcak yaz günlerinde deniz ve okyanus keyfinin yanında bir alternatif oluşturmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder